Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU:

CENE NA SPLETNI STRANI

Vse navedene cene so v evrih z DDV.

POSTOPEK NAKUPA PREKO SPLETNE TRGOVINE

Kupec na spletni strani izbere željeni artikel in ga potrdi pritiskom na ikono »Dodaj v košarico«.

Odpre se pojavno okno s tekstom »Izdelek je bil dodan v vašo košarico«. Kupec lahko nadaljuje z nakupovanjem drugih artiklov ali pa pritisne na ikono »Nadaljuj z naročilom« za začetek postopka zaključevanja nakupa.

V koraku Prijava ima kupec možnosti kreiranja novega računa, vpisa v že obstoječi račun, možen pa je tudi »Hitri nakup«.

V koraku Zaključek nakupa izbere kupec naslov za račun in naslov za dostavo, možen pa je tudi vnos opombe ob naročilu. V tem koraku je tudi razviden povzetek naročila. Za potrditev naročila je potrebno pritisniti na gumb “Kupite sedaj”. S tem je naročilo zaključeno, kupec prejme na vpisani elektronski naslov potrditev svojega naročila.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in spletno trgovino https://kraftia.slomaster.info/ je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo z naslovom »Vaše Kraftia naročilo je bilo sprejeto!«. Od tega trenutka dalje so vse cene in pogoji določeni in veljajo tako za spletno trgovino kot tudi kupca.

POSTOPEK NAKUPA PREKO SPLETNE TRGOVINE ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v tretjem koraku ob vnosu naslova napišete naziv podjetja.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

NAČINI PLAČILA

Plačilo je možno z gotovino po povzetju paketa.

DOSTAVA
Po ceniku dostavne službe. Glede na težo in količino.Osebni prevzem
Možen je tudi osebni prevzem na naslovu podjetja. Naslov podjetja se nahaja na zavihku Kontakt.

Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Dostava se vrši od 8 do 18 ure, zato vam priporočamo, da navedete naslov, kjer ste dosegljivi kdaj dosegljivi v tem času (npr: delovno mesto, sosedje, straši,..). V primeru, da ob dostavi niste na navedenem naslovu, je potreben dogovor z dostavno službo, kam se dostavi naročeno, da ga boste prevzeli.
Dostava paketa/naročila, bo najkasneje v roku treh delovnih dni. 
Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle odpremili na vaš naslov.


VRAČILO BLAGA

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu blaga odstopi od pogodbe brez kakršnekoli odškodnine, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski naslov(naslov se nahaja v zavihku Kontakt). Kupec je dolžen podjetju vrniti ali izročiti blago nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Priložena mora biti kopija računa. Edini strošek, ki nastane ob vračilu in bremeni kupca je strošek vračila blaga. Blago/paket mora bit v originalnem pakiranju/vreči, neodprt in neuporaben.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).


OSTALO


Varnost posredovanja podatkov in politika varovanja osebnih podatkov:
Podatki, ki jih kupec posreduje podjetju Slomaster, Danilo MEDVED s.p., se bodo uporabljali izključno za interno uporabo in ne bodo posredovani tretji osebe ali drugemu podjetju, razen s privoljenjem kupca. Elektronski naslovi se tudi ne bodo uporabili za razpošiljanje “spama”, za prejemanje obvestil o novostih pa samo v dogovoru s kupcem.

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji navedeni v “Splošnih pogojih poslovanja”, razen če ni izrecno drugače določeno. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.

Vsak kupec na zahtevo prejme kopijo “Splošnih pogojev poslovanja” v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani kraftia.slomaster.info. Kupec lahko vedno zahteva novo kopijo. Izgovora, da ne pozna “Splošnih pogojev poslovanja “, ne upoštevamo.

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem “Splošnih pogojev poslovanja”, bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče, najbližjemu stalnemu prebivališču kupca.

“Splošni pogoji poslovanja” stopijo v veljavo takoj po prejemu oz. objavi na spletni strani kraftia.slomaster.info.

Izjavljamo, da smo davčni zavezanci in da smo zavezani plačevanju davka na dodano vrednost po 76. členu, Zakona o davku na dodano vrednost.